Plněný točený perník

Těsto:
180 g cukr moučka
320 g hladká mouka
2 lžíce skořice nebo perníkové koření
půl lžíce kypřícího prášku
2 vejce
50 g máslo
2-3 lžíce med
Vše smíchat dohromady, těsto zpracovat, nechat odležet v chladu, cca 1-2 hodiny.

Náplň:
švestková povidla (dávám tak tři čtvrtiny klasického kelímku s povidlama), kokos (dle chuti), 2 lžíce rumu (na zředění, povidla jsou tuhá, tak nějak tak, aby to nebylo tuhé, ale zase ne úplně řídké).

Natřít na vyválené těsto, posypat ořechy, přeložit jako štrůdl, potřít vejcem, propíchnout vidličkou, na pečícím papíře cca 20 minut 150 - 200°C v elektrické troubě. Lépe se to zpracovává, když se hrouda těsta rozdělí na dvě části a pak se vyválí a natře, lépe se to přenáší i na plech.

 

Kuřecí bábovka

Bábovková forma (použila jsem normální jakoby srnčí hřbet) se vystele pečícím papírem, na který se pokladou plátky kuřecího masa (osolené, opepřené) a vytvoří se tak něco jako "miska". Ta se dále poklade anglickou slaninou. Přidá se tvrdý sýr, salám (dala jsem rozkrojenou klobásku) a rozklepne se na to celé vejce (nijak se nešvedlá). Vše se zakončí zase plátky slaniny a plátky kuřecího masa. Upečeme v troubě, tak na 200-220 stupňů, pekla jsem tak hodinu a třičtvrtě.
A pak už jen s bramborem zbaštit.

 

Pizza na arabském chlebu

Arabský (taková ta placka) chleba se potře vodou, dala jsem pak kečup, cibuli, papriku (na rajče jsem zapomněla, a to přitom doma bylo), salám, sýr a do vyhřáté trouby na plech na pečícím papíře asi 15 minut a bylo to. Bylo to vynikající a hlavně super rychlé.

 

Medovník

Zcela dle receptu zde:

www.brydova.cz/recepty/moucniky/367-medovnik